IJsselburcht 3 6825 BS Arnhem 026 3653519

Coronamaatregelen

Laatste update 11 mei – Als woonzorgorganisatie met kwetsbare ouderen op de locaties, pakt Lang Leve Thuis alle verantwoordelijkheid om onze bewoners en medewerkers te beschermen tegen het Coronavirus. De directie heeft daarom in samenspraak met de betrokken autoriteiten, de RIVM en onze Specialist Ouderengeneeskunde de volgende maatregelen getroffen:

  • Bezoek aan onze bewoners is  – zeer beperkt – mogelijk via het raam of een speciaal hiervoor geplaatste tent met plexiglas. Neem contact op met de locatiemanager om een afspraak te maken om op bezoek te komen.
  • Wij stimuleren families en/of dierbaren van bewoners om contact op afstand mogelijk te maken, door bijvoorbeeld een mobiel apparaat beschikbaar te stellen. Iedere locatie heeft de mogelijkheid tot skypen. Neemt u voor meer informatie hierover graag contact op met de locatiemanager.
  • Externe partijen die betrokken zijn bij onze bewoners (bijvoorbeeld fysiotherapie, kapper, pedicure, etc.) en geen directe (levens-)noodzaak hebben om in de locatie aanwezig te zijn, worden verzocht om niet te komen. Een uitzondering op deze maatregel geldt voor medische zorgverleners en bezoek aan terminaal zieke bewoners. We vragen deze laatste uitzonderingsgroep om vooraf contact op te nemen met de desbetreffende locatiemanager.
  • Wij proberen het verlies van contact met de buitenwereld te compenseren door extra aandacht te besteden aan onze activiteiten. De activiteiten, onder leiding van eigen welzijnsmedewerkers, gaan om die reden gewoon door.
  • Onze medewerkers blijven verplicht thuis als ze klachten hebben als verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.
  • Zorgmedewerkers wassen en desinfecteren, volgens de hygieneprotocollen, de handen voor en na elk zorgmoment. Daarnaast dragen zij mondkapjes indien zij zorg binnen 1,5 meter moeten verlenen.
  • Leveranciers worden ontvangen tot aan de deur.
  •  Rondleidingen worden niet meer gegeven. Uiteraard zijn onze locatiemanagers bereikbaar om al uw vragen te beantwoorden en kunnen u, zo nodig, via een beeldbel-verbinding de locatie laten zien.

 

Onze medewerkers zijn goed voorbereid en op dit moment kunnen we de zorg goed aan. De aankomende weken gaat er echter veel van ons gevraagd worden. Wij rekenen in deze noodsituatie op uw begrip. Heeft u vragen, dan staan wij u uiteraard graag te woord, u kunt de contactgegevens hier vinden.