IJsselburcht 3 6825 BS Arnhem 026 3653519

Welzijn

Om het verblijf van onze bewoners zo prettig en aangenaam mogelijk te maken, bieden wij begeleiding bij verschillende activiteiten. Wij vinden het belangrijk dat onze bewoners een prettige, op maat gemaakte dag kunnen beleven, waardoor zij beter kunnen participeren in onze samenleving.

Voor een goede begeleiding van onze activiteiten, hebben wij een activiteiten begeleider in dienst. Zij is onze activiteitenbegeleidster die activiteiten organiseert voor onze bewoners en daarmee de participatie van onze bewoners bevorderd. De activiteiten bieden veelal een structuur aan de dag en sluiten aan bij de individuele wensen en behoeften. Ook kunnen onze bewoners deelnemen aan activiteiten die in de groep op locatie of elders worden georganiseerd zodat zij ook buiten onze huizen deel kunnen nemen aan het dagelijkse leven.

Daarnaast hebben onze bewoners per persoon een zorgleefplan, die wij samen met hen en hun familieleden of mantelzorger samenstellen. Hierin worden de behoeften aan zorg en begeleiding vastgelegd. Dit zorgleefplan wordt regelmatig geëvalueerd en aangepast aan de situatie.

Wij vinden het belangrijk om naast binnenactiviteiten ook buiten te kunnen verblijven. De ruime tuinen rondom onze huizen stimuleert de bewoners samen te gaan tuinieren. Al onze huizen hebben ruime buitenruimtes, die goed worden onderhouden door onze eigen medewerkers, en daarbij is alle hulp welkom.

Daarnaast wordt elke dag zelf gekookt door onze medewerkers. Onze bewoners worden uitgenodigd hierbij te helpen. Elke week wordt een nieuw menu met seizoensproducten samengesteld. Veel verse producten maakt het welzijn beter. En als familieleden mee willen eten is dit altijd mogelijk.

De betrokkenheid van mantelzorgers en familie leden vinden we erg belangrijk, en we zien dan ook regelmatig betrokkenen van de bewoners bij de maaltijden en in het weekend. Ook bestaat er de mogelijkheid om te logeren gepland, maar ook niet gepland is dit mogelijk.